Flere resulteter finnes under oppskriften
4 hardkokte egg
4 modne tomater
1 hakket løk
1 rød paprika
1/2 fedd hvitløk
1/2 ts støtt timian
1 knust laurbærblad
salt
pepper
1 dl reven ost
Spyl de hardkokte eggene med kaldt vann. Pill skallet av.
Skjær tomater, løk og paprika smått opp. La det surre i en tykkbunnet gryte sammen med krydderier. Det er unødvendig å tilsette væske hvis tomatene er skikkelig modne. La puréen surre til den er godt utkokt og tykk. Mos den gjennom sikt.
Legg ett egg i hver ildfast porsjonsskål. Hell romatpuréen rundt og dryss reven ost på toppen.
Gratiner retten noen minutter under grill, eller ved sterk varme, til osten begynner å smelte. Serveres varm med loff til.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt