Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g fullmodne tomater
2 grønne pepperfrukter
1 gul pepperfrukt
1 stor løk
6 egg
2 hvitløkfedd
3 stilker persille
25 g smør
3 ss olivenolje
salt
pepper
Fjern frøstokk og kjerner fra pepperfruktene, som deretter skjæres i strimler. Løken skrelles og grovhakkes. Smelt smør og olivenolje i pannen, ha i løk og pepperfrukt og stek blandingen langsomt. Grønnsakene skal bli helt møre uten å bli særlig brune.
Skjær tomatene i båter, fjern kjernene og legg tomatbåtene i pannen noen få minutter før blandingen av løk og pepperfrukt er helt ferdig.
Skjær hvitløkfeddene i fine terninger eller knus dem i en morter og ha hvitløken opp i pannen. Krydre med salt og pepper, vend det hele godt og la det stå og småsurre ytterligere 5-7 minutter.
Pisk eggene sammen med litt salt og hell dem opp i pannen. Flytt forsiktig om på innholdet i pannen til eggemassen er stivnet, men fremdeles fuktig. Eggemassen må tas ut av pannen straks den er ferdig. I motsatt fall blir den for hard. Dryss over med grovhakket persille. Retten serveres rykende varm.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt