Flere resulteter finnes under oppskriften
20 store reker
200 g kokte poteter
2 store løk
50 g smør
2 ss olje
1-2 ss hakket persille
Rens rekene. Hakk poteter og løk fint.
Varm smør og olje på panne og ha i løk og poteter. La det stå ved svak varme til det er mørt. Det må ikke bli brunt.
Ta opp poteter og løk og ha litt mer smør og olje i pannen. Ha rekene i og rist dem til de er gjennomvarme.
Legg poteter og løk i pannen igjen, bland det med rekene og la det hele bli gjennomvarmt. Tilsett persillen.
Legg retten opp på varmt fat og server denne spanske retten med brød og smør.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse