Flere resulteter finnes under oppskriften
1 - 1,5 kg reker med skall
400 g finhakkede tomater
1/2 chilifrukt
1 liten gren av stangselleri
1 liten løk
1 grønn paprika
3 ts tomatpuré
1/2 dl olivenolje
1/4 dl hvitvinseddik
1/2 ts knuste sennepsfrø
1/2 ts malt koreander
salt
grovmalt pepper
Skåld tomatene. Fjern skall og kjerner. Finhakk tomatkjøttet, stangselleri, paprika og løk. Finhakk chilien, vurder mengden. Rør sammen olje, eddik, tomatpuré og krydder. Smak til med salt og pepper. Ha tomater, stangselleri, løk, paprika og chili i salsaen. La salsaen stå 2-3 timer før servering så smaken kommer bedre frem.
Rens rekene, men behold hodet på. Server salsaen i en skål og rekene ved siden av og brød til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse