Flere resulteter finnes under oppskriften
275 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
4 hardkokte egg
Rekesaus:
1/2 l reker
2 ss olje
2 fedd knust hvitløk
2 ss hvetemel
3 dl rekekraft
1 dl fløte
kajenne
2-3 ss sherry
Kok risen mør, 12 min., i saltet vann. Hell vannet fra, spyl risen og damp den tørr.
Rens rekene. Legg skallene i en kasserolle, hell på så mye kaldt vann at det dekker, gi det et oppkok og la det stå og trekke ca 10 min. Sil kraften.
Fres hvitløk i olje. Bruk ikke for sterk varme så hvitløken blir for brun, da blir den bitter.
Legg de rensede rekene i og brun dem raskt. Ta dem opp.
Dryss mel i pannen, rør godt og spe med rekekraft. La det koke minst 10 min.
Smak sausen til med fløte, en anelse kajenne og sherry. Sausen skal være fyldig og temmelig skarp.
Legg de hardkokte, pillede eggene på varmt fat. Legg risen i en rand utenom og hell sausen over eggene. Pynt med urensede reker.
Server retten rykende varm med tomatsalat og agurkterninger i rømme.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse