Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g reker
en klype salt
1/2 eggehvite
1 ts maisenna utrørt i litt vann
175 g sukkererter
6 dl vegetabilsk olje
1/2 ts salt
1 ts brunt sukker
1 ss finhakket vårløk
1 ts finhakket frisk ingefær
1 ss lys soyasaus
1 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
1 ts Hot bean sauce
1 ss tomatpuré
Rens rekene, fjern tarmen og bland dem med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær endene av sukkerertene.
Varm en wok og ha i 2-3 ss av olje. Når den er varm har du i sukkerertene og freser dem under omrøring i ca. 1 minutt. Deretter har du i salt og sukker og fortsetter å røre i 1 minutt til. Ta opp sukkerertene med hullsleiv og legg dem midt på et varmt serveringsfat.
Varm opp resten av oljen og stek rekene i puljer på 1 minutt. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca. 1 ss i woken og tilsett vårløk, ingefær og reker. Fres under omrøring 1 minutt og ha i soyasaus og vin/sherry. Bland godt og legg halvparten av rekene på den ene siden av fatet.
Bland Hot bean sauce og tomatpuré med resten av rekene og legg de "røde"rekene på den andre siden av fatet. Server omgående
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse