Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g ferske scampi (eller norske reker)
3 hvitløkfedd
3 ss olivenolje
1 ts kajennepepper
litt salt
finhakket persille
Skrell hvitløken og skjær den i milimetertykke skiver. Stek hvitløken i olje. Legg den i kald panne, strø over litt kajennepepper, og skru opp varmen.
Når hvitløksskivene begynner å få gul farge, legges scampiene i. Strø over litt salt.
Strø over litt persille til slutt, og server med en gang.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse