Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g pillede kokte reker
400 g fersk hysefilet
1 dl olivenolje
2 avokado
2 maiskolber
4 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 røde chili
4 lime
1 sitron
frisk koriander
frisk persille
salt
sukker
Renskjær fiskefileten for bein og hinner, og skjær den i små terninger. Rens og skjær avokadoene i like store biter.
Kok maiskolbene i lettsaltet vann med litt sukker i ca 10 minutter under lokk. Avkjøl dem og skjær av kornene.
Skjær sjalottløkene i tynne skiver. Press hvitløk. Finhakk chili og ta med frøene. Vask limen, skjær strimler av det ytterste grønne skallet. Unngå at noe av det hvite følger med, og finhakk det.
Ha alt sammen i en stor bolle. Press limesaft over sammen med saften av sitronen. Legg i rekene sammen med rikelig hakket koriander og persille.
Tilsett til slutt oljen, og bland det hele lett med to skjeer. Mariner i 2-3 timer i kjøleskap før servering.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse