Flere resulteter finnes under oppskriften
900 g rensete rå reker
2 egg
2,5 dl tørr hvitvin
50 g fint maismel
50 g hvetemel
1 ss gressløk
1 hvitløkfedd, presset
½ ts frisk timian, finhakket
¼ ts salt
¼ ts svart pepper
¼ ts kajenne
olje til fritering
MAJONES:
1 eggeplomme
2 ts dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl olivenolje
½ kopp basilikum, finhakket
salt
svart pepper
Skyll rekene i kaldt vann. La dem renne godt av seg, og sett dem kaldt.
Pisk sammen eggeplomme og hvitvin med en gaffel. Sett det kaldt.
Ha maismel, hvetemel, gressløk, hvitløk, timian, salt, pepper og kajenne i en bolle. Rør inn eggeblandingen, litt om gangen, sørg for at det blander seg godt. Dekk til røren og la den stå i romtemperatur 1 time.
Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett olje i en tynn stråle mens du rører kraftig med stålvisp. Rør inn basilikum når majonesen er blitt tykk og jevn. Dekk til bollen og sett den kaldt.
Ha 5-7,5 dl olje i en stor stekepanne eller frityrgryte, og varm opp til 190 C. Dypp reker i røren og stek dem i små porsjoner i 2-3 minutter. Snu dem slik at de blir lyst gylne på begge sider. Ta opp med hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir. Serveres varme med basilikummajones.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse