Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g pillede reker
1/2 issalathode
1 sitron
dill
tørris-pellets
Thousand Island:
2 dl majones
2 ss tomatpuré
4 ss tørr sherry eller vermut
1 ss hakket sylteagurk
1 sitron
dill
Her trenger vi to små glassboller til hver, den ene litt mindre enn den andre.
Finsnitt issalaten og legg i bunnen av den minste glassbollen. Anrett rekene pent oppå.
Til Thousand Island-dressingen freser du tomatpuré i en liten kjele, før du avkjøler og blander inn majones, finhakket sylteagurk og litt sherry.
Skjær pene sitronbåter, uten steiner, og snitt litt innover under skallet slik at de kan hektes på bordkantene. Pynt med dill.
Legg et eller annet i bunnen av de store bollene, slik at det blir et lite mellomrom. Sett så de små bollene med rekecocktail oppi de store, fyll på med farget vann slik at det står tre fjerdedeler opp i mellomrommet mellom bollene.
Bruk en skje til å lirke tre-fire små tørrisbiter (fåes kjøpt på bensinstasjoner) ned i vannet.
En garantert suksess som gjestene aldri glemmer!
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse