Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g pillede reker
200 g kokt, beinfri fisk
1 bunt dill
2 gulrøtter
1 liten rotselleri
1 liten purre, det hvite
100 g erter, frosne
lyst aspikpulver
2 dl vann
2 dl fløte
1 fedd hvitløk
salt
pepper
Skjær gulrot og selleri i små terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kutt det hvite på purren i 1/2 cm tykke skiver. Kok purreskivene og erter i lettsaltet vann i 1 minutt.
Finhakk hvitløkfeddet. Lag 1 dl aspik etter anvisningen på posen. Hell litt av den i bunnen av en glassbolle og sett den i kjøleskapet til den har stivnet.
Legg på halvparten av rekene samt hakket dill. Hell på resten av aspiken og la det stivne i kjøleskap.
Skjær fisken i passende biter og bland sammen med resten av rekene, grønnsakene og mer hakket dill.
Pisk fløten til krem. Vend blandingen av fisk, reker og grønnsaker inn i kremen, sammen med finhakket hvitløk.
Lag 1 dl aspik, men med dobbelt så mye aspikpulver som anvist på posen. Vend aspiken inn i kremblandingen. Slå dette over den klare aspiken i bollen og avkjøl.
Server med noen sitronbåter, litt salat og loff til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse