Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 kg reker med skall
2 vanlige salathoder eller 1 hode issalat
100 g frisk sjampinjong
2-3 små stilker stilkselleri
1/2 slangeagurk
1 boks aspargestopper (ca 160 g)
2 kokte egg
litt dill
Dressing:
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl rømme
2 ss chilisaus
1/2 ts worcestershiresaus
1 - 1 1/2 ss konjakk
Skrell rekene. Legg dem i en stor skål eller i porsjonsskåler på en seng av tynne salatstrimler. Oppå rekene legger du frisk sjampinjong i skiver, strimlet selleri, agurkstaver, avrente aspargestopper og eggebåter øverst. Pynt med små dillkvister.
Bland dressingen i god tid og server den i en egen bolle. Ristet brød eller varme baguetter passer også bra til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse