Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g reker, renset
1 stor hakket løk
1 stykke sellerirot (100 g) i strimler
2 ss smør eller margarin eller olje
¼ boks tomater
½ ts salt
1 knivsodd pepper
½ boks erter eller 1 liten pakke dypfryste erter
Rist løk og selleri i fettet til løken er blitt blank. Ha i tomatene sammen med kraften, krydre og la det hele koke under lokk i ca 20 minutter til sellerien og løken er mør.
Hell av ertekraften. Legg erter og reker i sausen og varm det raskt opp. Dypfryste erter koker med i 8-10 min. Smak til.
Serveres med kokt ris.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse