Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss vegetabilsk olje
3 hvitløkfedd, grovhakket
3 tomater, flådd og hakket
½ ts salt
1 ts tørket rød chili
1 ts sitronsaft
1 ss mango-chutney
1 hakket grønn chili
12-16 kjempereker, renset
4 urensede kjempereker
frisk koriander
2 vårløk, hakket, til pynt
Varm oljen i en kjele og ha i hakket hvitløk. Senk varmen og tilsett hakket tomat med salt, tørket rød chili, sitronsaft, mango-chutney og hakket grønn chili.
Legg rekene i krydderblandingen, skru opp varmen og fres opp til rekene er gjennomvarme.
Ha rekene og sausen over på et fat. Pynt med hele reker, frisk koriander og vårløk.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse