Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g pepitas (meksikansk gresskarkjerner)
450 g reker med skall
1 hakket løk
1 hakket hvitløkfedd
2 ss frisk hakket koriander
225 g tomater, flådd og hakket
1 hermetisk jalapeño-chili uten frø, skylles og hakkes
1 rød paprika uten frø, hakkes
2 ss maisolje
salt
Garnityr:
hele reker med skall
sitronskiver
friske korianderstilker
Mal gresskarkjernene fint, sikt dem opp i en bolle og sett til side.
Skrell rekene, legg dem til side. Kok skallene i ca 15 minutter for å få kraft. Sil kraften.
Mos løk, hvitløk, koriander, tomater, jalapeño, paprika og gresskarkjernene i en hurtigmikser. Varm oljen i pannen, la blandingen småkoke under omrøring i 5 minutter. Smak til med salt. Tilsett rekekraft for å tynne blandingen til saus. Kok raskt opp og tilsett rekene. Pynt med korianderstilker og server med ris.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse