Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g rensede reker
1 liten finhakket løk
1 presset hvitløkfedd
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/4 ts chilipulver eller 1/2 frisk chili
8-10 tortillas eller lomper
150 g ost
olivenolje
salt
frisk koriander
friske salatblad
1 avocado eller 1 lime
Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank, la det avkjøles. Tilsett finhakket chili og paprika i terninger. Smak til med litt salt. Bland inn rekene. Fordel fyllet på ene halvdelen av tortillaen, strø reven ost over og brett den andre halvdelen over. Stekes i litt olje på stekepanne til osten er smeltet, 2-3 min. på hver side.
Anrett med salatblader, et par tynne skiver lime, et par avocadobåter og litt frisk koriander. Server gjerne med maismix.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse