Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g skrelte, ferske reker
3 hvitløkfedd
3 ss virgin olivenolje
3 tynne ringer av en chili
finhakket koriander
salt
Skjær hvitløk i tynne skiver, legg sammen med olje og chili i en porsjonspanne i keramikk. Sett over varmen.
Når hvitløkskivene blir lett gule, tilsettes rekene, koriander og litt salt. Rør godt. Legg på lokk, ta av varmen og server umiddelbart.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse