Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk nudler
1 dl sesamfrø
1 fedd hvitløk
salt
smaksnøytral olje
kaldt vann
reker
søt chilisaus på flaske
Hell sesamfrø i en tørr panne og rist dem på middels varme til de blir gyldne. Rør hele tiden. Knus dem sammen med hakket hvitløk og litt olje. Rør til slutt sammen til en passe tykk masse med salt og litt kaldt vann.
Kok nudlene etter anvisningen på pakken, men ikke for mye. La nudlene kjølne litt og bruk fingrene til å blande sesamsausen grundig sammen med nudlene.
Tre rekene på små trespidd, pensle med litt chilisaus og stek dem raskt i en panne på høy varme. Etter stekingen pensles de med mer chilisaus. Rekene kan godt være litt svidd, men stekes de for lenge på svak varme blir de seige.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse