Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. liter vann
1 ts karri
1 grønn og 1 rød paprika
150 g sjampinjonger
2 ss smør eller margarin
2 ss sitronsaft
3 ss hvetemel
2 dl hvitvin
2-3 dl buljong
150 g kokt skinke
250 g rensede reker
salt
hvit pepper
garnityr:
halve sitronskiver
persille
Kok opp rikelig med saltet vann. Dryss risen i og tilsett karri. Kok risen til den er mør, 12-13 minutter. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Smør en randform og pakk risen tett i den. Hold risen varm.
Rens paprikafruktene og skjær dem i fine strimler.
Rens og vask sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver.
Damp paprika og sopp i smør og sitronsaft et par minutter.
Dryss på hvetemel og rør godt.
Spe med hvitvin og så mye buljong at det blir en relativt tykk saus. La det koke minst 10 minutter.
Tilsett finstrimlet skinke og det meste av rekene (hold av noen til pynt). Varm sausen, men la den ikke koke. Smak til med salt og pepper.
Server risranden hvelvet på fat med stuingen i midten og garnert med halve sitronskiver og persille.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse