Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rekeskall med hoder
1 dl olivenolje
2 store løk
2 fedd hvitløk
1/2 flaske hvitvin
1 ss tomatpuré
2 ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
vann
Skjær løken i små biter og del hvitløkfeddene i to på langs. Fres rekeskallene i glovarm kjele til all fuktighet virker borte.
Tilsett løk, hvitløk, tomatpuré og krydder, før du freser videre 1 minutt.
Slå hvitvin over og tilsett kaldt vann til det dekker. La det trekke i ca 20 minutter og sil over i en annen kjele. Kok kraften inn til det halve.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse