Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store og faste auberginer på samme størrelse
2 ss sitronsaft
40 g smør eller margarin
225 g rensete reker
40 g vårløk i fine skiver, ta med noe av det grønne
4 finhakkete tomater
1 hvitløkfed, presset
10 g finhakket persille
10 g finhakket basilikum
litt revet muskat
tabascosaus
50 g brødrasp
ris til servering
salt
malt svart pepper
Sett ovnen på 190 C. Bruk en skarp kniv og hul forsiktig ut hver halvdel, slik at du sitter igjen med et skall som er ca 1 cm tykt.
Legg auberginene i kaldt vann med skinnsiden opp slik at de ikke blir mørke.
Grovhakk kjøttet fra auberginene, og bland det med sitronsaft.
Smelt 25 g smør eller margarin i pannen. Ha i rekene og la det surre 2-3 minutter til rekene er rosa. Pass på å snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta opp rekene med hullsleiv.
Ha vårløk i pannen og stek ved middels varme i 2 minutter under stadig omrøring. Ha i tomater, hvitløk og persille, og la det surre i ytterligere 5 minutter.
Ha i auberginekjøttet, basilikum og muskat. Tilsett om nødvendig litt vann for å forhindre at grønnsakene setter seg fast. Bland godt. Dekk til og la det syde 8-10 minutter.
Del hver reke i to, og ha dem i grønnsakblandingen. Smak til med salt, pepper og tabascosaus.
Smør en ildfast form med olje. Formen må være akkurat stor nok til de fire auberginebåtene. Tørk auberginene, og legg dem i formen.
Legg et lag brødrasp i hver aubergine, deretter et lag av rekeblandingen, gjenta og avslutt med et lag brødrasp.
Ha en klatt smør eller margarin på hver båt, og la dem steke i ovn i 20-25 minutter til de er gyllenbrune. Serveres med ris.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse