Flere resulteter finnes under oppskriften
24 rå kongereker
3 ss olivenolje
Romesco saus:
2 modne tomater
4 ss olivenolje
1 hakket løk
4 hvitløkfedd, finhakket
1 pimiento, avrent og hakket
½ ts tørkede chiliflak
5 ss fiskebuljong
2 ss tørr hvitvin
10 skåldede mandler
1 ss rød vineddik
salt
sitronbåter og storbladet persille til pynt
Skjær et kryss i tomatene med en skarp kniv. Dypp dem i kokende vann i 30 sekunder, avkjøl under rennende kaldt vann. Flå skinnet og hakk dem grovt.
Varm 2 ss olje i en gryte, tilsett løk og 2/3 av hvitløken og stek til det er mykt. Ha i hakket pimiento og tomat sammen med chiliflakene, buljong og vin. Legg på lokk, og la det putre i 30 minutter.
Mal mandlene grovt. Ha mandlene sammen med resten av oljen, hvitløken og eddiken i en matmølle. Bland alt godt sammen. Tilsett tomatsausen, og rør til sausen er jevn og fin.
Fjern hodene på rekene med en skarp kniv, lag et kutt langs ryggen og fjern paven. Skyll under rennende vann, og tørk med kjøkkenpapir.
Sett på grillen. Vend rekene i olivenolje, og grill dem i 2-3 min på hver side til de er rosa. Legg dem på fat, pynt med sitronbåter og persille og server sausen i en egen bolle.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse