Flere resulteter finnes under oppskriften
8 ukokte kongereker
60 g hvetemel
1/4 teskje salt
1 teskje maisolje
2,5 cm frisk ingefærrot, skrelt og revet
1 kløft hvitløk, knust
1 teskje chilisaus
1 eggehvite
vegetabilsk olje til frityrsteking
en kvast vårløk og noen striper paprika til pynt
Rens rekene, men la skallet på halene sitte igjen. Lag et lite snitt langs ryggen, og fjern den svarte strengen.
Ha mel i en bolle. Tilsett salt, olje og 0,6 dl vann og rør sammen. Ha i ingefær, hvitløk og cchilisaus og bland godt. Pisk eggehviten stiv i en bolle og skjær den inn i blandingen til røren er jevn.
Halvfyll en tykkbunnet gryte eller en frityrgryte med olje og varm opp til 190 C. Hold hver reke i halen, dypp den i røren og deretter i den varme oljen. Stek i 3 minutter til den er gyllen. La rekene renne av seg på fettsugende papir. Serveres varme, pyntet med vårløkkvaster og striper av rød paprika.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse