Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg store friske reker
olje til fritering
1 bunt persille
rityrrøre:
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts paprika
1 1/4 dl øl eller vann
1 eggehvite
1/2 ts salt
løskokt ris og sitronbåter ved servering
Rens rekene.
Bland mel og paprika, og bland inn væske til en glatt røre. Ikke pisk, da blir frityren boblete.
Varm oljen til ca 180 C.
Pisk eggehvitene stiv med saltet og balnd den inn i frityrrøren.
Dypp rekene i frityren, og kok dem gylne og sprø i oljen. Legg bare oppi noen få om gangen, og la dem ligge på kjøkkenpapir og renne av seg.
Til slutt friteres persillen. Hvis de må skylles, må de tørkes ekstra godt etterpå. Friteringen tar et par minutter, så er persillen ferdig. Persillen skal også renne av seg på papir før den serveres.
Server gjerne med ris og sitronbåter til å dryppe over rekene.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse