Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g rensede reker
50 g smør
1 hvitløkfedd
2 ss risvin, sherry kan brukes
1 ss tomatpuré
½ ts hvetemel
½ ts salt
1 knivsodd kajennepepper
Krydre rekene med salt og ørlite kajennepepper. Ha smøret i pannen, tilsett rekene når smøret bruser og vend dem i pannen til de er gylne. Skru så varmen ned og rør i melet.
Knus hvitløkfedden og ha den i pannen sammen med tomatpuré og sake. Gi retten et oppkok og server den straks, med løskokt ris til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse