Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 pk grønne nudler eller båndspaghetti
salt
pepper
1 løk
1 ss olje
2 ss smør
200 g rensede reker
4 egg
2 ss fløte
kinesisk soyasaus
reven ost
Kok nudlene møre i en stor gryte med lettsaltet vann. Pass på at de ikke blir for mye kokt. La dem renne av seg i en sikt.
Hakk og damp løken i oljen og 1/2 ss smør uten at den blir brun. Tilsett mesteparten av rekene og la dem bli gjennomvarme. De må ikke koke, for da blir de seige. Ta dem av varmen.
Pisk sammen fløte og egg, hell dem i en tykkbunnet gryte med 1 ss smeltet smør og skrap fra bunnen med en flat treslev.
Ha nudlene, løk og reker i eggerøren mens den er halvstiv. Rør forsiktig og smak til med soyasaus, litt reven ost, salt og pepper.
Fordel blandingen på varme tallerkener når eggerøren er stivnet litt mer.
Dryss resten av rekene over og server retten varm med en skål reven ost til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse