Flere resulteter finnes under oppskriften
1 grillet eller stekt kylling (ca 800 g)
2 ss olivenolje
3 ss finhakket løk
2-3 hvitløkfedder
3 dl langkornet ris
1 g safran eller 1/2 ts gurkemeie
6 dl buljong og blåskjellkraft
1 boks blåskjell i vann (225 g) eller 24 ferske kokte blåskjell
1 liten boks pimiento
250 g dypfryste erter
250 g rensete, dypfryste eller ferske reker
hakket persille
Del kyllingen i biter. Varm oljen i en dyp panne eller gryte. Tilsett løk og presset hvitløk og fres dem noen minutter uten at de blir brune.
Tilsett ris og safran, rør godt om og spe med buljong og blåskjellkraft. La risen koke under lokk i 20-25 minutter.
Varm kyllingbitene i ovnen eller i litt smør i stekepannen og bland dem i risen sammen med blåskjell, reker, opptinte erter og strimlet pimiento.
Rør om slik at alt blir varmt. Strø over hakket persille og server rett fra pannen.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse