Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg reker
4 loffskiver
2 egg
2 ss smør
1 ss sesamfrø
Pill rekene og lag en enkel rekekraft på hoder og skall. Se egen oppskrift på rekekraft.
Kok kraften inn til 1 dl og avkjøl. Ikke bruk mer enn 1 dl væske for da vil ikke eggene binde.
Pisk eggene sammen med kraften. Vend loffskivene i massen, dryss på sesamfrø og stek skivene sprø på begge sider i smør.
Server dem med reker oppå.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse