Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g store, rå reker
2 røde chilipepper
5 ss olivenolje
3 pressede hvitløkfedd
salt
malt svart pepper
Fjern hodene og rens rekene, men la halen sitte på. Del så hver chili på langs.
Varm oljen i en ildfast panne som passer for servering. Ha reker, chili og hvitløk i pannen og stek på sterk varme i ca 3 minutter under stadig omrøring. Rekene skal være rosa. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse