Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g pillede reker
2 vårløk
1 dl fløte
1 fedd hvitløk
100 g revet parmesan
1 ss olivenolje
salt
pepper
1 egg
4 ss basilikumpest (se egen oppskrift)
Pastadeig:
4 egg
500 g hvetemel
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
Finsnitt vårløkene og skyll bitene godt i kaldt vann. Finhakk hvitløkfeddet. Grovhakk rekene.
Sett en teflonpanne på sterk varme. Ha i olje og stek rekene i 15 sekunder. Ha rekene i en bolle. Ha vårløk og hvitløk i pannen. Hell fløten over. Kok inn til fløten har tyknet til en saus. Slå sausen over rekene. Bland inn parmesan, salt og pepper. Avkjøl.
Kjør eggene, fire femtedeler av melet, oljen og salt i en food processor. Deigen vil først klumpe seg, men bli glatt etter en stund. Tilsett resten av melet og kjør til deigen blir glatt igjen. Ta den ut av maskinen. Strø litt mel på et bord og elt deigen med hendene. Strø på mer mel om nødvendig. Deigen skal være så tørr at den ikke klarer å ta til seg mer mel.
Del deigen i fire deler og rull dem ut til tykke pølser. Pakk dem i plast og la dem hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Strø mel på bordet og kjevle pølsene til leiver på 1/2 cm tykkelse og rundt 10 cm bredde. Rull dem fem ganger gjennom en pastamaskin, først på innstillingen 1, til sist på innstillingen 5. Legg leivene på et bord og stikk ut rundinger med to vide kjøkkenglass, det ene litt videre enn det andre. Stikk ut halvparten av hver størrelse.
Pisk et egg og pensle det på de minste pastarundingene. Fordel litt av rekeblandingen pluss litt pesto på hver. Legg de største pastarundingene over og klem sammen langs kanten.
La rekeravioliene ligge i kjøleskapet minst 1 time.
Kok dem i lettsaltet vann med litt olivenolje i 3 minutter. Server dem gjerne i dype tallerkener,med litt mer pest og nystekt baguette til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse