Flere resulteter finnes under oppskriften
12 rå scampi eller 500 g kokte reker 1 ts sukker 1 ss soyasaus 2 ss sesamolje 200 g sukkererter 1 hvitløkfedd, presset hakket frisk koriander eller persille, til pynt
Rens rekene og dryss sukker på dem. Drypp på soyasaus og sesamolje og la dem stå og trekke 1 time. Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Stek hvitløken lys brun. Ha i rekene og sukkerertene og stek dem under omrøring i et par minutter til alt er gjennomvarmt. Tilsett marinaden, rør om og dryss med hakket koriander. Server kokt ris til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse