Flere resulteter finnes under oppskriften
600-700 g reker med skall
1 finhakket løk
1-2 ss karri
1 ts paprikapulvver
1 purre
300 g friske sjampinjonger i biter
3 små paprikafrukter
3 tomater
hvetemel
2 dl fiskebuljong
3 dl kremfløte
1 dl tørr hvitvin
2 hvitløksfedder
salt
pepper
kajennepepper
hakkede urter
sitron
Skrell reker. Smørfres hakket løk til den er blank og gjennomskinnelig. Dryss over karri og paprikapulver. Bland godt sammen. Tilsett rensede purrebiter og la dem frese med noen minutter. Stek soppbitene gyllenbrune i en annen panne og bland dem inn i løkpannen. Skjær rensede paprikafrukter og tomater i biter. Tilsett dem. Dryss over litt hvetemel og bland alt godt sammen. Hell på buljoong, fløte og vin. La det få småkoke ca 10 minutter. Smak til med hakket hvitløk, krydder og presset sitron. Legg de skrelte rekene i pannen og la det få et raskt oppkok. Trekk pannen bort fra varmen, men hold det varmt. Serveres straks med ønsket tilbehør.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse