Flere resulteter finnes under oppskriften
20-25 store reker
1 bunt asparges
4 fedd hvitløk
1-2 ss soyaolje
2 ss fiskesaus
2 ss østerssaus
½ glass hvitvin eller vann
soyaolje til steking
pepper
Rens rekene og fjern tarmene. Skrell aspargesen med gulrotskreller og del dem i 3-5 cm store stykker som legges i vann. Hvitløken knuses og finhakkes.
Ha olje i stekepannen og fres hvitløken. Stek så rekene i ca 1 kinutt før du tilsetter aspargesen.
Smak til med fiskesaus og østerssaus. Tilsett ½ glass vann eller hvitvin. Dryss over nymalt sort pepper. Serveres med ris.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse