Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl hvetemel
2 dl dovent øl
saus:
100 g ferske sjampinjonger
1/4 purre
1 ss olje
3 dl grønnsaksbuljong
2 ts potet- eller arrowrotmel
1 1/2 ts kinesisk soyasaus
fritering:
200 g kjempereker, sjøkreps eller krepshaler
4 dl olje
Visp sammen mel og øl. Sett blandingen i kjøleskapet og la den svelle i 3 timer.
Skjær sjampinjongene i skiver. Rens og skyll purren og skjær den i tynne strimler.
La sjampinjonger og purre frese i oljen i en kjele uten at de får farge.
Bland avkjølt buljong med mel og soyasaus. Visp det sammen med sjampinjongene og purren i kjelen og la alt sammen koke noen minutter.
Tin og rens skalldyrene. Varm opp oljen til 180 C i en kjele.
Dypp skalldyrene i frityrrøren og kok dem i oljen til de er pent brune. La skalldyrene renne av på kjøkkenpapir. Server dem rett etter friteringen, ellers blir skallet seigt.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse