Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 chilipepper
3 ss olivenolje
75 g smør
3 fedd hvitløk i skiver
2 ss sitronsaft
400 g pillede reker
2 ss finhakket persille
salt
pepper
Ren og finhakk chili og hvitløk. Varm olje og smør i en panne og tilsett chili, hvitløk og sitronsaft som freses et par minutter. Tilsett reker, persille, salt og pepper. Rør hele tiden og pass på at varmen ikke er for sterk. Når rekene er gjennomvarme er retten klar for servering. Serveres med ferskt, hvitt brød.
Denne spanske retten som heter Gambas con ajo kan også lages i stekeovn, med samme fremgangsmåte, men nå legges alt i en ildfast form.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse