Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 l reker
2 sitroner
2 1/2 dl vann
1 ts gurkemeie
1/2 l lys buljong eller fiskekraft
250 g langkornet ris
3 ss olje
1 liten pk. dypfryste erter
1 luten pk. dypfryste bønner
Rens rekene. Kok kraft på skallene sammen med sitronskall og vann. Kraften bør ikke koke mer enn 20 minutter. Sil den.
Rør gurkemeien ut i buljong eller fiskekraft.
Damp risen i olje til den er blank, men ikke brun. Hell på gurkemeiekraften og eventuelt litt salt. La det koke ved svak varme 15 minutter.
Tilsett erter og bønner sammen med rekekraften og kok retten videre ca 15 minutter.
Tilsett rekene og smak til med sitronsaft. Damp risen uten lokk til all væske er absorbert.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse