Flere resulteter finnes under oppskriften
500-700 g reker med skall
1 stor finhakket løk
smør eller margarin
3-4 ts karri
1 ts paprikapulver
1 1/2 stor strimlet purre
4-5 stilker stilkselleri
200-300 g sjampinjong
1 rød paprika, evt. 3-4 tomater
2-3 ss hvetemel
2 dl vann + 1 fiskebuljongterning
3 dl kremfløte
1 stor hvitløkfedd
kajennepepper eller tabasco
evt. issalat, sitronsaft, pepper, dill
Rens rekene. Klipp gjerne hver reke i to. Sett dem til side så lenge.
Fres den finhakkede løken langsomt i litt smør eller margarin, men uten at løken får farge. Dryss på karri og paprikapulver og rør om. Ha i purrestrimler og stilkselleri i små biter. Fres noen minutter. Ha i soppen (hele små eller halve store) og la den steke med noen minutter. Ha i tynne, fine paprikastrimler og eventuelt utkjernede, friske tomater i biter.
Dryss på hvetemel og rør godt om. Hell i vann og kremfløte og bland i buljongterningen. La alt koke i 4-5 minutter. Press et stort hvitløksfedd rett opp i gryteretten og smak til med litt kajennepepper eller tabasco. Ekstra god blir retten med litt grovhakket issalat. La alt bli gjennomvarmt og vend til slutt i rekene, som ikke skal koke, men bare bli varme. Smak til med sitronsaft og evt. litt pepper. Pynt med dill.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse