Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g reker
2 røde paprikaer
1/2 aubergine
1/2 squash
200 g couscous
1 ss frisk mynte
Marinade:
1 lime
1 sitron
1 dl olivenolje
1 ts sjøsalt
1/2 ts hel pepper
1 ss frisk koriander
Rens paprikaen, del den i fire og pensle med olje og grill den. Skjær squash og aubergine i tynne skiver på langs, pensle med olje og grill.
Etter grilling skjæres grønnsakene i ca 2 cm firkanter og drysses med salt og pepper.
Kok couscous etter anvisning, rør den opp og bland med finhakket mynte.
Bland rekene med olivenolje, limesaft, sitronsaft, koriander, salt og pepper.
Anrett couscous i bunn av serveringsfat/bolle, legg grillede grønnsaker over og marinerte reker på toppen. Pynt med skiver av lime. Bruk marinaden fra rekene som dressing til salaten.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse