Flere resulteter finnes under oppskriften
500 store reker, uten skall og tarm
salt
1 ss karripulver
½ ts malt ingefær
1 ss nypresset sitronsaft
3 ss usaltet smør
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 rød paprika, uten frø, hakket
1 ss hvetemel
1 ¼ dl reke- eller fiskekraft
1 ¼ dl kaffefløte
nymalt pepper
4 ss hakket bladpersille eller koriander
Dryss rekene (eller scampi) med salt. Løs opp karripulver og ingefær i en bolle med sitronsaft.
Smelt smøret i en stor stekepanne på middels varm. Ha i løk, hvitløk og paprika og stek i ca 10 minutter, til det er mørt. Ha i de oppløste krydderne og hvetemelet og rør godt. Ha i kraft og fløte og kok i ca 8 minutter under stadig omrøring, til det har tyknet. Smak til med salt og pepper. Ha i rekene og kok i 2-4 minutter, til de blir rosa.
Legg retten opp på et serveringsfat og dryss persille eller koriander over. Server med en gang, helst med piri-piri-saus (se egen oppskrift).
På 1400-tallet rundet Vasco da Gama Kapp det gode håp og kom etterpå hjem med kanel, kryddernellik, muskatnøtt, pepper og karripulver. Denne oppskriften skriver seg fra Goa, som var portugisisk koloni inntil 1961, da India annekterte kolonien.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse