Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
1 dl kremfløte
salt
1/2 ts karri
1 pk dypfryste reker (100 g)
dill eller kruspersille til pynt
Smør 4 ildfaste porsjonsformer.
Knekk eggene og ha dem forsiktig i hver sin form, og stek dem i 4 min. (250 C)
Smak fløten til med salt og karri.
Ta formene ut av ovnen og fordel fløten over de fire eggene. Legg rekene i en krans rundt.
Sett formene i ovnen igjen i ca 3 min. til hviten er stivnet. (250 C)
Serveres varme, pyntet med dill. Det smakes godt med rundstykker til som er varmet i ovnen sammen med eggene.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse