Flere resulteter finnes under oppskriften
3 grovhakkede sjalottløk
2 finhakkede hvitløksfedd
3-3 ss smør
200 g kyllingfilet i tynne strimler
4 dl langkornet ris
1 l hønsebuljong
2 dl kremfløte
2 vårløk i tynne skiver på skrå
300 g pillede reker
2 ss finsnittet frisk basilikum
salt
nykvernet pepper
Surr løken blank og mør i en kasserolle. Tilsett kyllingkjøttet og surr videre et par minutter. Tilsett risen og surr videre. Hell i buljong, litt og litt til den koker. Risen skal bli mør, men fast.
Hell i fløten og la den koke med noen minutter. Tilsett vårløk, reker, basilikum og smak til med salt og pepper.
Serveres med nyrevet parmesan, saltstenger, sprø salat og bagett.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse