Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smeltet smør
2-3 store flak filodeig
125 g smør
3 hakkede hvitløkfedd
1 renset chilipepper, hakket
350 g kongereker
2ss hakket frisk persille eller finklippet gressløk
salt
nykvernet svart pepper
Sett ovnen på 200 C. Pensle fire små aluminiumsformer, hver på 7,5 cm i diameter, med smeltet smør. Lag dem eventuelt av folie. Skjær filodeigen i tolv ruter à 10 x 10 cm, og pensle dem med smeltet smør. Legg tre ruter i hver form, og krøll kantene og hjørnene forsiktig sammen mens du lager en pen fordypning i midten. Stek dem i 10-15 minutter til de er sprø og gylne.
Avkjøl dem langsomt, og ta dem ut av formene. Smelt smøret i en dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, chili og reker, og fres blandingen over sterk varme i 1-2 minutter, eller til rekene er gjennomvarme. Rør inn persille eller gressløk, og smak til med salt og pepper. Legg fyllet i tartelettene, og server omgående.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse