Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g rensede reker
70 g rismel
½ ts kajennepepper
¼ ts garam masala
¼ ts ajovan (smaker som karve, timian og spisskummen)
1 ts vegetabilsk olje til frityrsteking
Bland kajennepepper, garam masala, ajovan og salt i rismelet. Varm oljen i en tykkbunnet gryte til den er rykende varm. Dypp rekene i melblandingen slik at de blir dekket helt. Rist av overflødig mel og legg rekene i frityrgryta. Stekes 1 minutt eller to til de blir sprø.
Ta rekene opp av oljen og legg dem på kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
Koriander-chutney passer godt som dipp (se egen oppskrift annet tilbehør).
Denne indiske retten kalles Jhinge pakora, og passer til forrett med alle slags salater.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse