Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g urensede reker (250 g rensede)
1 rød paprika
Saus:
1 dl rømme
1/2 dl majones
1/2 ss sitronsaft
1-2 ss norsk chilisaus
1/2-1 ss sherry
1/2 ts paprika
Rens rekene og fordel dem i porsjonsglass.
Bland rømme og majones. Smak sausen til med de øvrige ingrediensene.
Rens paprikaen og finhakk den. Rør det meste inn i sausen.
Hell sausen over rekene og strø på resten av paprikaen til pynt.
Server ristet loff og smør til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse