Flere resulteter finnes under oppskriften
1 sitron
2 hvitløkfedd
1 vårløk, grovhakket
2 ss peanøttolje
5 ss olivenolje
1 stor salat eller hjertebladene av 3 romanosalat
375 g store rå reker, renset
1 liten bunt gressløk, klippet
Skrell sitronen slik: skjær av topp og bunn, sett den på høykant og skjær vekk skall og det hvite i strimler fra topp til bunn med en skarp kniv. Snu den rundt etter hvert med hånden som holder frukten.
Grovhakk sitronkjøttet og kjør det i en blender sammen med et av hvitløkfeddene og vårløken. Ta av lokket, skrap av sidene, sett lokket på igjen og hell peanøttoljen og 3 ss av olivenoljen ned gjennom trakten mens maskinen går.
Riv romanosalaten i grove biter, vend inn dressingen og fordel salaten på to store tallerkener.
Varm resten av olivenoljen i en stor stekepanne, knus det andre hvitløkfeddet lett og la det surre i oljen så den tar smak. Ta opp hvitløken og ha i rekene. Surr dem i 5-6 minutter til de er gjennomkokte og ikke lenger gjennomsiktig i midten. Øs dem over salaten med dressingen og pass på at du fordeler dem likt. Dryss over klippet persille.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse