Flere resulteter finnes under oppskriften
12-16 kjempereker
1 lime
4 tomater
1 ss honning
2 ss søy soya
1 chili
salt
nykvernet svart pepper
Rens kjemperekene, men la det ytterste haleleddet av skallet være på. Skjær et snitt langs ryggen på kjemperekene og fjern den svarte strengen.
Vask limen godt og skjær strimler av det ytterste, grønne skallet. Pass på at ikke noe av det hvite skallet følger med. Finhakk strimlene.
Gni limehakket på kjemperekene og ha på litt salt og pepper.
Finhakk chilien og skjær tomatene i terninger, med skinn og steiner. Chilismaken blir mildere om du først fjerner frøene i chilien.
Ha olje i en panne på relativt sterk varme. Stek rekene raskt, i ca 2 minutter, mens du snur litt på dem. Ta ut rekene og fordel dem på varme tallerkener.
Ha tomat, honning, chili og soya i pannen, kok opp og la det putre i maks 1 minutt. Fordel honningsalsaen over rekene. Server med nystekt hvitt brød.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse