Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g ferske reker eller 250 g dypfryste, rensede
8 dl kokt ris (= 2 dl ukokt)
1 ss olje
salatblad
oliven
Saus:
2 dl majones
2 dl chilisaus
2 dl pisket fløte
dill
1 ts karri
1 ts konjakk eller sherry
Rens rekene eller tin de dypfryste. Spar noen til pynt. Smør en kakeform, bland kokt ris og reker forsiktig og legg det i formen. La den stå kaldt.
Legg risen opp på et fat, pynt med reker, salatblad og oliven. Lag sausen. Bland majones, chilisaus og den vispede kremen. Klipp dill over. Tilsett karri og konjakk eller sherry og rør om. Server med ristet brød til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse