Flere resulteter finnes under oppskriften
1 agurk
4 dl naturell yoghurt
200 g store rå reker
2 presset hvitløksfedd
1 ts salt
1 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
Riv agurken på grovt råkostjern. Dryss over salt og la stå 1 time.
Sil eller "heng" yoghurten i et klede for å få ut mest mulig væske. Bland den avsilte yoghurten med hvitløk, eddik og olje.
Hell av vannet fra agurken og bland den med yoghurten.
Træ rekene på et grillspyd og pensle dem med olje. Grill dem raskt på god varme. Server de grillede rekene med agurkdressingen.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse