Flere resulteter finnes under oppskriften
6 egg
300 g reker med skall
2 ss smør eller margarin
3 ss klipt persille
3 ss klipt dill
1 ss sennepspulver
1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl kremfløte
salt
hvit pepper
smør eller margarin til formen
2 ss revet ost
Kok eggene i 10 minutter. Skrell rekene imens.
Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og skjær dem i skiver.
Smelt smøret i en kjele og ha i persille, dill og sennepspulver. Ha i rekene.
Ha i mel og spe med fløten, litt om gangen. Smak til med salt og hvit pepper. Ha i eggeskivene og la massen småkoke noen minutter.
Hell massen i en smurt, ildfast form. Strø over osten. Gratiner i ca 10 minutter på ca 150 - 275 C.
Serveres med varmt brød og tomatsalat.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse