Flere resulteter finnes under oppskriften
6 skiver spekeskinke skåret i to på langs
500 g rensede reker (scampi)
2 squash, skåret på langs med ostehøvel
8 tynne skiver sitron
4 trespyd
Marinade:
1 ss nypresset sitronsaft
2 ss hvitvin
2 ss olivenolje
1 ts knust laurbærblad
1 ts friske eller 1/2 tørket timian
3 fedd presset hvitløk
1/4 ts nykvernet pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg rekene i marinaden. Vend rekene slik at de blir godt dekket av marinaden. Legg over et lokk og la det stå kjølig i minst 4 timer eller natten over.
Fres squashskivene i olje til de blir myke. Ta rekene opp av marinaden og rull en squashskive rundt hver reke, og så en skinkeskive. Tre 3 innpakkede reker på hvert spyd med sitronskiver i mellom til pynt.
Ha olje i pannen og stek spydene i 3-4 minutter til rekene skifter farge.
Fordel spydene på fire tallerkener, pynt med salat og frisk timian.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse